Autor mojikolaci | 14 Jan, 2015, 20:18
Sastojci:
Testo:
- 15 belanaca,
- 8 žumanaca,
- 15 kašika šećera,
- 200 g mlevenih oraha,
- 5 ravnih kašika brašna.
Fil:
- 0,5 l mleka,
- 8 kašika brašna,
- 3 kašike šećera,
- 250 g maslaca,
- 250 g šećera,
- 350 g oraha,
- 1 muskatni orah ili kesica mlevenog,
- 2 kesice vanil šećera,
- 7 žumanaca.
Priprema :
Umutiti sneg od 15 belanaca. Odvojeno umutite žumanca i šećer, dodajte orahe i brašno i na kraju sneg od belanaca. Od testa ispecite pet ...(klikni za ceo recept Žito torta)
Autor mojikolaci | 14 Jan, 2015, 20:16
Sastojci:
- 3 žumanceta,
- 100 g šećera,
- 250 g maskarponea,
- 2 dl jake kafe,
- malo brendija,
- manje pakovanje piškota,
- slatka pavlaka,
- kakao.
Priprema:
Za fil dobro umutiti žumanca sa šećerom i sirom. Po želji možete dodati malo kafe pomešane sa brendijem. Piškote kratko umočite u ...(klikni za ceo recept Tiramisu)
Autor mojikolaci | 28 Dec, 2014, 19:29
Sastojci:
- 210 g margarina,
- 140 g šećera u prahu,
- 140 g čokolade za kuvanje,
- 5 jaja,
- 140 g brašna
Za premazivanje –
Za glazuru –
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g maslaca
Priprema:
Maslac penasto umutite, dodajte šećer u prahu i sjedinite, pa dodajte istopljenu čokoladu. Umešajte jedno po jedno žumance. Između svakog dodavanja žumanaca masu mešajte. Belanca umutite u čvrst sneg pa u njega dodajte...(klikni za ceo recept Saher torta)
Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 21:22
Sastojci:
- 6 pudinga od karamele ( može i vanila ako volite ),
- 9 kašika šećera,
- 1,5 litra mleka,
- 250 g margarina,
- 200 g šećera u prahu,
- 400g šlag kreme- bele,
- 5 dl kisele vode,
- 2 kutije turskog petit čoko keksa.
Priprema:
Od cele količine mleka odvojiti oko 2 dl da se razmuti prah puding.Ostalo mleko sipati u šerpu , dodati šećer pa kad provri dodati razmućen puding prah i skuvati ga uz...(klikni za ceo recept Šeherezada torta )
Autor mojikolaci | 23 Nov, 2014, 20:09
Potrebno je :
- 400 g gotovih puslica ( vanila ukus)
- 100 g putera
Za Krem:
- 500 g kajsija,
- 250 ml slatke pavlake,
- 200 g neslanog krem sira,
- 50 g šećera u prahu,
- 1 vanil šećer,
- sok od 2 limuna,
- 2 kašike šećera,
- kesica želatina ( ukus limuna )
Za Preliv:
250 ml voćnog soka,
kašika šećera,
kesica svetle glazure.
Polovinu puslica stavite u najlon kesu, izmrvite ih oklagijom i pomešajte sa puterom. Smesu sipati u kalup za tortu obložen...(klikni za ceo recept Vocna puslica torta)