Rolat sa pistaćima
Autor mojikolaci | 18 Jan, 2016, 20:04
Sastojci:
• 250 g brašna
• kašičica cimeta
• prstohvat soli
• 100 g šećera uprahu
• veća banana
• 150 g margarina
• 400 g marcipana
• 100 g mlevenih pistaća
• kesica šlaga
Za Ukrašavanje:
• 2 kašike ruma
• 100 g šećera u prahu
• 50 g seckanih pistaća
Priprema:
Na radnoj površini pomešajte brašno, cimet i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje, dodajte izgnječenu bananu, komade hladnog margarina i ... klikni za ceo recept(Rolat od pistaća)
• 250 g brašna
• kašičica cimeta
• prstohvat soli
• 100 g šećera uprahu
• veća banana
• 150 g margarina
• 400 g marcipana
• 100 g mlevenih pistaća
• kesica šlaga
Za Ukrašavanje:
• 2 kašike ruma
• 100 g šećera u prahu
• 50 g seckanih pistaća
Priprema:
Na radnoj površini pomešajte brašno, cimet i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje, dodajte izgnječenu bananu, komade hladnog margarina i ... klikni za ceo recept(Rolat od pistaća)
Čokoladne oblatne
Autor mojikolaci | 17 Jan, 2016, 21:00Sastojci:
- 7 jaja
- 3 šoljice mleka
- 1/2 kg šećera
- 250 g margarina
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenih oraha
- oblatne
Priprema:
Umutiti mikserom 7 jaja. U dublju šerpu staviti 3 šoljice mleka i 1/2 kg šećera. Kad provri, na jakoj vatri, neprestano mešati dok pena ne spadne. Kad se malo zgusne,... klikni za ceo recept (Čokoladne oblatne)
Granizado od limuna
Autor mojikolaci | 19 Jul, 2015, 08:43Sastojci:
- limunov sok,
- voda,
- prirodni zasladjivac.
Priprema:
Izmešati sastojke staviti u friz. Kad se ...(klikni za ceo recept (Granizado od limuna)
Košnice
Autor mojikolaci | 3 Apr, 2015, 19:55Sastojci:
- 2 belanca,
- 400 g šećera u prahu,
- 350 g oraha ili kokosa ( po želji)
Fil:
- 1 margarin,
- 250 g šećera u prahu,
- 100 g čokolade,
- 1 jaje,
- 2 žumanca,
- 1 list oblatne.
Priprema:
Belanca i 400 g šećera umutiti pa dodati 350 g oraha( kokosa ili lešnika) i zamesiti testo rukama.
Fil:
Ledene kocke
Autor mojikolaci | 1 Apr, 2015, 14:08
Sastojci:
- 5 jaja,
- 5 kašika šećera,
- 2 kašike kakaoa,
- 5 kašika brašna.
Za fil:
- 9 kašika brašna,
- 12 kašika šećera,
- 3 vanil šećera,
- 1/2 l mleka,
- 250 g margarina.
Za glazuru:
- 100 g čokolade,
- 100 g šećera,
- 100 g vode,
- malo maslaca.
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati 5 kašika šećera i 5 žumanaca. Umućenoj masi dodati 2 kašike kakaoa i 5 kašika brašna.Masu dobro sjediniti i peći u namašćenoj i brašnom posutoj tepsiji dok se ivice testa ne odvoje od kalupa (tepsije ).Ostaviti da se hladi.
Fil: