Rum bombice

Autor mojikolaci | 14 Feb, 2015, 10:40

Sastojci:

  • 250 g margarina,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 250 g mlevenog keksa,
  • 100 g mlevenih oraha,
  • kokosovo brašno,
  • malo ruma,
  • suvo grožđe ili lešnik.

Priprema:

Umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati keks, mlevene orahe i dve rašike ruma. Od mase napraviti kuglice i u svaku staviti zrno suvog...(klikni za ceo recept Rum bombice)

Nepečene štanglice

Autor mojikolaci | 12 Feb, 2015, 16:27

 Sastojci:

  • 250 g margarina,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 250 g mlevenog keksa,
  • 250 g ratluka,
  • 250 g suvog grožđa,
  • malo ruma.

 

Priprema:

Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati keks, seckan ratluk, suvo grožđe i malo ruma.Zamesiti smesu i razvući oklagijom u...(klikni za ceo recept Nepečene štanglice)

Kolačići od brusnica

Autor mojikolaci | 11 Feb, 2015, 14:03

  Sastojci:

  • 1,5 šolja brašna,
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta,
  • malo soli,
  • 175 g maslaca,
  • 1/2 šolje oljuštenih pistaća,
  • 1/2 šolje sušenih brusnica.

Priprema:

U većoj činiji izmešati brašno, so, cimet, razmekšali maslac, šećer, naseckane pistaće i prepolovljene brusnice.Izraditi kompaktnu masu, izvaditi na radnu površinu dobro izmesiti i podeliti na dva dela. Napraviti ...(klikni za ceo recept Kolačići od brusnica)

Tart sa urmama

Autor mojikolaci | 10 Feb, 2015, 14:15
 Sastojci:
  • 250 g brašna,
  • 1 jaje,
  • 125 g maslaca,
  • 60 g šećera,
  • 2 kašike slatke pavlake,
  • soli malo,

Punjenje:

  • 100 g urmi,
  • 3 jaja,
  • 2 kašike šećera,
  • 2,5 dl sveže pavlake,
  • 4 kašike kokosa.

Priprema:

Izraditi testo od brašna, jajeta,maslaca, šećera, malo soli i slatke pavlake.Testo pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti oko 30 minuta u frižideru. Ohlađeno testo dlanovima rastanjiti i staviti u maslacem namazan okrugli pleh. Lagano prstima podići ivice...(klikni za ceo recept Tart sa urmama)

Zapečeni karamel krem

Autor mojikolaci | 8 Feb, 2015, 11:55

Sastojci:

  • 1 l mleka,
  • 6 jaja,
  • 120 g šećera,
  • 20 g vanil šećera,
  • 1 šipka vanile,

Za karamel:

  • 160 g šećera,
  • 5 kašika vode.

Priprema:

Preliti 160 g šećera sa 5 kašika vode i staviti da se kuva. Nekoliko puta protresti posudu, ne mešati. Kada karamel dobije žuto smeđu boju, skinuti sa šporeta i odmah sipati u male posude za sufle.Svaku posudu zavrteti tako da ...(klikni za ceo recept Zapečeni karamel krem)