Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 19:08
Podloga:- 50g bele čokolade,
- 75g putera,
- 150g muslija sa ukusom meda.
Krem:
- 200 g borovnica,
- 600 g neslanog krem sira,
- 300 g milerama,
- 75 g šećera,
- 3 kesice želatina fix,
- puding od vanile,
- malo rendane kore od limuna.
Priprema:
Puter otopiti u šerpici, dodati komade čokolade, malo izmrvljeni musli, dobro promešati i sipati u kalup za tortu obložen masnim papirom, pritisnuti kašikom da debljina podloge bude svuda ista i ostaviti u frižideru...(klikni za ceo recept Kolač sa borovnicama)
Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 19:07
Sastojci:
- 6 jaja,
- 1 l mleka,
- 100 g šećera,
- 2 vanil šećera,
- kašika gustina.
Priprema:
Mleko i vanil šećer staviti da uskuva. Žumanca pomešati sa šećerom, dodati kašiku gustina pa pažljivo umešati u prokuvalo mleko. Vratiti na vatru i neprestano...(klikni za ceo recept Šnenokle)
Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 19:04
Sastojci:
- 4 jaja,
- 4 kašike šećera,
- 4 kašike brašna,
- prašak za pecivo
Fil:
- 300 ml mleka,
- 3 kašike gustina,
- 4 kašike šećera u prahu,
- 110 g margarina,
- 200 g jagoda,
- pistaći za ukras
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca pa postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance i brašno sa praškom za pecivo. Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Čim izvadite biskvit zarolajte ga da se hladi.
Gustin razmutiti u malo hladnog...(klikni za ceo recept Rolat sa jagodama)
Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 19:03
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa,
- 100 g mlevenih pirinčanih pahuljica,
- 2 dl vode,
- 1 vanil šećer,
- 2 kašike smeđeg šećera,
- 2 kašike margarina.
Fil:
- 2 pudinga od vanile,
- 100 g bele čokolade,
- 50 g kokosa,
- 500 ml kisele vode,,
- 1 šolja čokoladnih pirinčanih pahuljica.
Priprema:
Vodu sa šećerom stavite da se kuva, dodajte margarin, sklonite sa ringle, dodajte mleveni keks i pahuljice, dobro promešajte i rasporedite u pleh podmazan...(klikni za ceo recept Lagane kokos kocke)
Autor mojikolaci | 16 Dec, 2014, 19:00
Sastojci:
- 1 šolja griza,
- 1 šolja mleka,
- 4 jabuke rendane ,
- 1 šolja šećera,
- 1 šolja mlevenih oraha,
- 1 jaje,
- šoljica ulja,
- prašak za pecivo,
- malo ruma,
- šaka suvog grožđa.
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 80 g margarina,
- 3 kašike vode,
- 2 kašike šećera.
Priprema:
Dobro umutiti i sjediniti sve navedene sastojke, uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.Ohladiti kolač i ohlađen preliti...(klikni za ceo recept Kolač sa jabukama i orasima)