Autor mojikolaci | 17 Jan, 2015, 20:56
Sastojci:
Testo:
- 4 belanceta,
- 250 g šećera u prahu,
- kesica vanil šećera,
- kašičica sirćeta,
- kašičica oštrog brašna.
Fil:
- 4 žumanceta,
- 0,5 l mleka,
- 3 kašike brašna,
- 2 vanil šećera,
- 70 g maslaca,
- 2 kesice šlaga,
- 500 g voća po želji,
- 4 kašike šećera.
Priprema:
Umutiti belanca, dodati šećer, vanil šećer, sirće i na kraju brašno. Komad aluminijumske folije premažite maslacem i oblikujte prema tacni na koju ćete tortu servirati. Testo nanesite na foliju i sušite na 150 stepeni oko...(klikni za ceo recept Pavlova)
Autor mojikolaci | 17 Jan, 2015, 20:53
Sastojci:
Kora:
- 250 g maslaca,
- 4 kašike šećera u prahu,
- 4 kašike hladnog mleka,
- 5 žumanaca,
- 250 g brašna,
- prašak za pecivo
Šne:
- 5 belanaca,
- 1 limun,
- 250 g šećera u prahu
- 200 g marmelade
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu i žumancima pa dodajte mleko i dobro promešajte. Smesi dodajte kašiku po kašiku brašna pomešanog s praškom za pecivo, mešajte da se masa ujednači a potom izručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko...(klikni za ceo recept Damen kapric)
Autor mojikolaci | 14 Jan, 2015, 20:18
Sastojci:
Testo:
- 15 belanaca,
- 8 žumanaca,
- 15 kašika šećera,
- 200 g mlevenih oraha,
- 5 ravnih kašika brašna.
Fil:
- 0,5 l mleka,
- 8 kašika brašna,
- 3 kašike šećera,
- 250 g maslaca,
- 250 g šećera,
- 350 g oraha,
- 1 muskatni orah ili kesica mlevenog,
- 2 kesice vanil šećera,
- 7 žumanaca.
Priprema :
Umutiti sneg od 15 belanaca. Odvojeno umutite žumanca i šećer, dodajte orahe i brašno i na kraju sneg od belanaca. Od testa ispecite pet ...(klikni za ceo recept Žito torta)
Autor mojikolaci | 14 Jan, 2015, 20:16
Sastojci:
- 3 žumanceta,
- 100 g šećera,
- 250 g maskarponea,
- 2 dl jake kafe,
- malo brendija,
- manje pakovanje piškota,
- slatka pavlaka,
- kakao.
Priprema:
Za fil dobro umutiti žumanca sa šećerom i sirom. Po želji možete dodati malo kafe pomešane sa brendijem. Piškote kratko umočite u ...(klikni za ceo recept Tiramisu)
Autor mojikolaci | 13 Jan, 2015, 18:12
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna,
- 150 g maslaca,
- 100 g šećera u prahu,
- malo soli,
- 3 žumanceta,
- pakovanje kvasca,
- 125 ml mleka,
- kora limuna.
Za nadev:
- 400 g mlevenog maka,
- 1 dl mleka,
- 200 g maslaca,
- 200 g šećera,
- kora limuna,
- 160 g suvog grožđa,
- malo cimeta,
- malo ruma,
- 2 kašike meda.
Za premazivanje:
Priprema:
U malo mleka otopite kvasac, dodajte kašiku brašna i malo šećera i ostavite da nadođe. Omekšali maslac i šećer u prahu dobro umutite, postepeno ...(klikni za ceo recept Štrudla s makom)