Doboš torta
Autor mojikolaci | 2 Apr, 2015Sastojci:
Za koru:
- 200 g maslaca,
- 200 g šećera,
- 1 vanil šećer,
- 4 žumanca,
- 1-2 kašike ruma,
- 200 g brašna,
- prašak za pecivo,
- 4 belanca.
Za fil:
- 4 jaja,
- 200 g šećera,
- 2 vanil šećera,
- 150 g čokolade,
- 250 g putera.
Preliv:
- 100 g šećera
Priprema:
Mutiti margarin sa šećeron i vanil šećerom, dodati postepeno žumanca i rum.Postepeno dodavati , kašiku po kašiku brašna i prašak za pecivo. Na kraju veoma pažljivo dodati čvrst sneg od belanaca. Peći na srednjoj temperaturi pojedinačno 7 listova za koru, stavljajući za svaki list na dno tepsije po 3 kašike ...(klikni za ceo recept Doboš torta)