Doboš torta

Autor mojikolaci | 2 Apr, 2015

Sastojci:
Za koru:

  • 200 g maslaca,
  • 200 g šećera,
  • 1 vanil šećer,
  • 4 žumanca,
  • 1-2 kašike ruma,
  • 200 g brašna,
  • prašak za pecivo,
  • 4 belanca.

Za fil:

  • 4 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 2 vanil šećera,
  • 150 g čokolade,
  • 250 g putera.

Preliv:

  • 100 g šećera

Priprema:

Mutiti margarin sa šećeron i vanil šećerom, dodati postepeno žumanca i rum.Postepeno dodavati , kašiku po kašiku brašna i prašak za pecivo. Na kraju veoma pažljivo dodati čvrst sneg od belanaca. Peći na srednjoj temperaturi pojedinačno 7 listova za koru, stavljajući za svaki list na dno tepsije po 3 kašike ...(klikni za ceo recept Doboš torta)

0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Doboš torta"

 

Dodaj komentar





Zapamti me