Autor mojikolaci | 2 Apr, 2015, 17:26
Sastojci:
Za koru:
- 200 g maslaca,
- 200 g šećera,
- 1 vanil šećer,
- 4 žumanca,
- 1-2 kašike ruma,
- 200 g brašna,
- prašak za pecivo,
- 4 belanca.
Za fil:
- 4 jaja,
- 200 g šećera,
- 2 vanil šećera,
- 150 g čokolade,
- 250 g putera.
Preliv:
Priprema:
Mutiti margarin sa šećeron i vanil šećerom, dodati postepeno žumanca i rum.Postepeno dodavati , kašiku po kašiku brašna i prašak za pecivo. Na kraju veoma pažljivo dodati čvrst sneg od belanaca. Peći na srednjoj temperaturi pojedinačno 7 listova za koru, stavljajući za svaki list na dno tepsije po 3 kašike ...(klikni za ceo recept Doboš torta)
Autor mojikolaci | 1 Apr, 2015, 14:08
Sastojci:- 5 jaja,
- 5 kašika šećera,
- 2 kašike kakaoa,
- 5 kašika brašna.
Za fil:
- 9 kašika brašna,
- 12 kašika šećera,
- 3 vanil šećera,
- 1/2 l mleka,
- 250 g margarina.
Za glazuru:
- 100 g čokolade,
- 100 g šećera,
- 100 g vode,
- malo maslaca.
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od 5 belanaca pa postepeno dodavati 5 kašika šećera i 5 žumanaca. Umućenoj masi dodati 2 kašike kakaoa i 5 kašika brašna.Masu dobro sjediniti i peći u namašćenoj i brašnom posutoj tepsiji dok se ivice testa ne odvoje od kalupa (tepsije ).Ostaviti da se hladi.
Fil:
Od pola litre mleka uzeti par kašika, da se ...(klikni za ceo recept Ledene kocke)
Autor mojikolaci | 31 Mar, 2015, 19:52
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa,
- 1 oblatne,
- 2 dl vode,
- 300 g šećera,
- 1 margarin,
- 12-20 bananica.
Priprema:
Listove oblatne staviti na vlažnu krpu i ostaviti nekoliko trenutaka. Prokuvati vodu i šećer pa dodati margarin i mleveni keks. Dobro izmešati. Namazati filom i...(klikni za ceo recept Rolat sa bananicama)
Autor mojikolaci | 31 Mar, 2015, 16:40
Sastojci:
- 450 g brašna,
- 2 kašike meda,
- 1 kašikica sode bikarbone,
- malo karanfilića,
- 1 jaje,
- 40 g masti ili maslaca,
- 150 g šećera,
- 1 kašika ulja,
- 3/4 litre mleka,
- 3 kašike šećera,
- vanil šećer,
- 5 kašika griza,
- 250 g putera ili margarina,
- 250 g šećera u prahu,
- pola flašice rum ekstrata ili ruma ,
- 100 g čokolade,
- 100 g šećera,
- 100 g vode,
- 1 kašika putera.
- Priprema:
U sud za mešanje staviti omekšali med, sodu bikarbonu, istuckani karanfilić, jaje, mast,ulje, šećer i na kraju kad sve ovo bude dobro izmešano dodati brašno tako da dobijemo glatko testo. Testo podeliti na tri jednaka dela i od svakog ispeći po jednu koru. Kore razviti oklagijom i peći...(klikni za ceo recept Medena pita)
Autor mojikolaci | 30 Mar, 2015, 15:25
Sastojci:
- 200 g rendanog kokosa,
- 175 g šećera,
- 10 g vanil šećera,
- 3 belanceta,
- puter.
Priprema:
Na umerenoj temperaturi kuvati belanca , šećer i vanil šećer i snažno mutiti žicom dok masa ne postane vrela i penasta.Skloniti sa šporeta i ...(klikni za ceo recept Keks od kokosa)